ul#list-nav { list-style:none; margin:20px; padding:0; width:525px } ul#list-nav li { display:inline } ul#list-nav li a { text-decoration:none; padding:5px 0; width:100px; background:#FF0099; color:#eee; float:left; text-align:center; border-left:1px solid #fff; -moz-border-radius: 5px; } ul#list-nav li a:hover { background:#FF6699; color:#000 -moz-border-radius: 5px; }
"HAJI HADI GILA..!"- TONY PHUA | Travelog Kehidupan Abadi Romeo

Tuesday, 22 September 2015

"HAJI HADI GILA..!"- TONY PHUA


Kemelut hubungan antara PAS dan DAP ternyata tiada berkesudahan.Terbaharu kenyataan Tony Phua Setiausaha Publisiti DAP menggelar Hj Hadi Awang sebagai orang yang kurang siuman.


Maknanya secara tak langsung Tony Phua menyamakan Hj Hadi Awang sebagai orang gila.Ini berikutan kenyataan Haji Hadi baru baru ini...

Kalau orang bukan Islam boleh terima ideologi komunis, yang buat Komunis ini Karl Marx. Karl Marx ini bukan orang Cina, bukan orang India, dia orang Yahudi Jerman.

“(Tetapi) ada orang Cina, orang India berjuang untuk komunis masuk hutan sampai kurus kering, makan rumput, payah makan,” beliau dilapor berkata demikian dalam ucapan pada Himpunan Harapan Semua (HARAP 3.2) di Dungun pada 18 September lalu.

Mudah sungguh pemimpin DAP menghina pemimpin PAS dengan panggilan orang gila kerana kebanyakan ahli PAS sudah tiada perasaan.

Membiarkan sahaja pemimpin mereka di hina sehingga sebegitu rupa.Yang peliknya PAS masih lagi meletakkan UMNO sebagai parti yang harus digantikan dengan menjadikan ideologi nasionalisme UMNO sebagai alasan disebalik kegagalan PAS membentuk Pakatan bersama pembangkang.

Mungkin juga Tony Phua ingin respon kepada kata-kata Hj Hadi yang menggelar DAP sebagai anjing yang menyalak bukit.Rupa-rupanya ada kisah yang mahu dijadikan opera terbaharu pihak pembangkang di Malaysia bertajuk 

"Anjing menyalak seorang kurang siuman dikaki bukit"

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...