ul#list-nav { list-style:none; margin:20px; padding:0; width:525px } ul#list-nav li { display:inline } ul#list-nav li a { text-decoration:none; padding:5px 0; width:100px; background:#FF0099; color:#eee; float:left; text-align:center; border-left:1px solid #fff; -moz-border-radius: 5px; } ul#list-nav li a:hover { background:#FF6699; color:#000 -moz-border-radius: 5px; }
Suspek Gelar Diri "Imam Mahadi" Serang Kompleks JPM Putrajaya Disahkan Meninggal Dunia | Travelog Kehidupan Abadi Romeo

Monday, 9 July 2012

Suspek Gelar Diri "Imam Mahadi" Serang Kompleks JPM Putrajaya Disahkan Meninggal Dunia


Berita terkini suspek yang menyerang Kompleks B,Jabatan Perdana Menteri (JPM)Putrajaya telah disahkan meninggal dunia petang tadi namun identiti lelaki tersebut masih belum dikenali.Kejadian itu berlaku pada pukul 2.30 petang di mana suspek telah melibas parang ke atas polis bantuan yang berkawal di kompleks tersebut.Wanita yang bersama suspek kini masih dirawat di hospital yang sama.

BERIKUT IALAH KENYATAAN RASMI PDRM

Pada 9/07/2012 jam l/kurang 1430 hrs bertempat di JPM KOMPLEKS B PUTRAJAYA, saspek seorang lelaki dan seorang perempuan telah mengamuk di luar perkarangan JPM dengan melibaskan pedang samurai.
Mereka berdua menuju ke pos pengawal dan telah dihalang oleh polis bantuan.
Saspek lelaki telah meletakkan pedang samurai di leher SM polis bantuan di mana polis bantuan tersebut terpaksa membenarkan mereka masuk.
Bila berada di dalam perkarangan kompleks B, kedua-dua saspek telah melibaskan pedang dan merosakkan dua cermin kerta HYUNDAI ACCENT Dan PERODUA KANCIL milik kakitangan JPM.
Anggota cawangan pencegahan jenayah sampai di tempat kejadian setelah terima maklumat dari pusat kawalan daerah polis Putrajaya.
Apabila sampai di sana nampak kedua-dua suspek dengan pedang samurai.
Anggota cawangan pencegahan jenayah telah kenalkan diri sebagai polis dan terus diserang oleh kedua-dua saspek dengan pedang samurai.
Kereta pasukan mengalami kerosakan di mana cermin hadapan kereta pecah.
Anggota MPV sampai dan cuba membantu untuk tahan saspek.
Anggota MPV juga diserang dengan jarak yang dekat oleh saspek menggunakan pedang samurai dan seorang anggota MPV telah melepaskan tiga das tembakan.
Kedua-dua saspek telah dibawa ke hospital Putrajaya.
Didapati saspek lelaki telah terkena tembakan di tangan kanan dan bahagian ari-ari manakala saspek perempuan terkena tembakan pada paha kanan.
Saspek lelaki telah meninggal di hospital.
Siasatan awal mendapati saspek telah menggelarkan dirinya sebagai ‘IMAM MAHADI ‘ manakala saspek perempuan masih menerima rawatan di Hospital Putrajaya. (Facebook PDRM).

p/s :TAK SABAR NAK MEMANGKAH DALAM PILIHANRAYA TU AGAKNYA


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...